Modelvliegen is een geweldige sport en de Modelvliegclub Europoort (MVE) in Barendrecht is een gezellige vereniging, waarin de leden uit Barendrecht en verre omgeving elkaar met raad en daad bijstaan bij het bouwen van een (zweef)vliegtuig, helikopter of drone en bij het leren vliegen.

De modelvliegsport is bijzonder veelzijdig en er komt heel wat bij kijken voordat een model veilig en deskundig gevlogen kan worden. Nagenoeg iedereen kan leren modelvliegen. Het is niet nodig dat iedere vlieger een complete deskundige is voordat hij of zij zou kunnen vliegen. Om de veiligheid te waarborgen is het nodig dat het model waarmee gevlogen wordt aan veiligheidseisen voldoet èn dat de vlieger over deskundigheid beschikt om het model goed te kunnen besturen. Aan zowel veiligheid als deskundigheid besteedt de modelvliegclub veel aandacht.

Binnen de club zijn er verschillende specialisten. De een is goed in het geven van instructie, de ander weet veel van aerodynamica, elektronika of werktuigbouwkunde. Weer anderen hebben feeling voor het bouwen van een model of de instelling van motor en zenders. Dat komt er allemaal kijken bij het in de lucht brengen van een vliegtuig.